הפסקת בחילות אחרי הפסקת נטילת ויקטוזה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

30/11/2010 | 18:08 | מאת: שרון

שלום, אמי הפסיקה נטילת ויקטוזה בשל בחילות קשות. כמה זמן אחרי הפסקת נטילת התרופה אמורות הבחילות להעלם? אגב. האם מוכרים מקרים שבהם מופיעות בחילות כמה חודשים אחרי התחלת שימוש בויקטוזה? תודה

שלום שרון משך פעולת הויקטוזה הוא בערך יממה. מכאן שכעבור 24 שעות אמורה הבחילה לחלוף. במקרים נדירים , טיפול בויקטוזה עלול לגרום לדלקת בלבלב - המתבטאת בבחילה ממושכת יותר, בהקאות ובכאב בטן. מצב זה דורש מעקב וטיפול רפואי. במידה והבחילה ממשיכה ו/או מחמירה, אני ממליץ לאמך לפנות בהקדם לבדיקה רפואית וליצור קשר עם רופא הסוכרת שלה. לא ידוע על בחילה שהופיע חודשים לאחר הטיפול.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול