האם הסוכרת היא הפיכה ?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

27/11/2010 | 09:13 | מאת: ron

לאור הבילבול בהגדרות הסמנטיות מבקש לדעת באם הסוכרת היא מחלה הניתנת לריפוי מוחלט ולא רק להגיע למצב בה הנך מאוזן ברמות הסוכר ? על מנת לחדד : reversible במובן הרפואי של המונח. תודה רבה.

שלום רון סוכרת אינה הפיכה. בסוכרת מסוג 1 ניתן להיות מאוזנים אך תמיד צריך טיפול באינסולין. בסוכרת מסוג 2 ניתן להגיע לאיזון ולמצב בו כמעט לא נזקקים לטיפול תרופתי (הטיפול היעיל ביותר הוא שינוי באורחות חיים- פעילות גופנית והקפדה על דיאטה מתאימה). עם זאת לא מחלימים מהמחלה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול