סוכרת ולחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/11/2010 | 07:12 | מאת: רחלי

שלום רב, לאמי בת ה-64 סוכרת ולחץ דם גבוה שהתגלה לא מזמן. האם יש קשר בין השניים? כיצד מטפלים באדם שיש לו גם לחץ דם גבוה וגם סוכרת? מה התזונה המומלצת לאנשים במצב זה? מה התרופות המומלצות למצב זה? (אמא מזריקה אינסולין) היא במצב דכאון כרגע ואף הומלץ על טיפול פסיכיאטרי. האם ישנה קבוצת תמיכה באיזור המרכז של אנשים במצב כזה? בתודה מראש, רחלי

שלום רחלי אכן יש היארעות גבוה יותר של סוכרת בחולים עם יתר לחץ דם ולהפך. לגבי קשר נסיבתי- קיימות השערות אך לא הוכחות חותכות. בכל מקרה הטיפול בסוכרת כולל בדרך כלל התייחסות ללחץ דם ואיזון לחץ דם לערכים נמוכים מאלו שמוגדרים כתקינים בשאר האוכלוסייה (במיוחד במצבים בהם מתגלה חלבון בשתן , או פגיעה כלייתית ראשונית). לגבי תזונה- דל סוכר ודל מלח- מומלץ להוועץ בדיאטנית ולהתאים תפריט מדויק. לגבי טיפול תרופתי- מומלץ להיוועץ עם רופא הסוכרת שמטפל באימך. פרט לכך- ירידה במשקל ופעילות גופנית תורמים לאיזון סוכר ולחץ דם. קבוצות תמיכה רבות קיימות היום לחולים הסובלים ממחלות אלו- הן במסגרת קופות החולים והן במסגרת האגודה הישראלית לסוכרת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול