באייטה - סכנות בשמוש לאורך זמן ותופעות לוואי?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

14/11/2010 | 17:38 | מאת: אלי

אני משתמש זמן רב בזריקות הבייאטה 10 אין ספק שעם דיאטה נכונה אני מאוזן זמן רב, רציתי לדעת אם יש סיכון מעבר לסיכון שבכל תרופה בשימוש לזמן ארוך? כמו כן על איזה תופעות לוואי עלי לשים לב ולהפסיק את הטיפול. והאם יש מצב שהגוף "מתרגל" לחומר ולא מגיב . תודה

שלום אלי מחקרים הראו שלפחות לאורך 4 שנות מעקב, הבייטה יעילה (ללא אפקט 'בריחה' משמעותי) באיזון הסוכר. מבחינת תופעות הלוואי- רובן מופיעות בתחילת הטיפול (הקאה, בחילה, סיכון נמוך לדלקת לבלב). כיוון שהתרופה חדשה יחסית- אין עדיין מידע על תופעות לוואי שעלולות להופיע כעבור שנים של שימוש. עד כה לא התגלו תופעות כאלה.

16/11/2010 | 12:15 | מאת: שגית

מה שגרם לי להפסיק להשתמש בבאייטה זה הסיכון לסרטן בבלוטת התריס ויש גם כן את הסיכון לדלקת בלבלב

16/11/2010 | 14:10 | מאת: אלי

היי , סיכון יש כמעט בכל תרופה , השאלה היא אם יש כבר מטופלים שנפגעו כתוצאה משימוש ארוך בבאייטה? לי נאמר שדלקת בלבלב עלולה להיגרם מסכרת עם בייאטה או בלעדיה.וגם צריך לבדוק האם יש תמותה גדולה יותר בקרב משתמשי הבאייטה ? אני לא בטוח שמישהו טרח לבדוק את העניין.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול