ג/נוביה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

06/11/2010 | 12:28 | מאת: רונית

האם לג'נוביה ישנן תופעות לוואי והאם היא משמינה? כמה אינסולין מותר להזריק ביום ומה הפרש השעות בין זריקה לזריקה? אם הזרקתי ואכלתי ועדיין הערכים גבוהים האם אפשר להזריק שוב ללא אוכל?

שלום רונית טיפול בג'נוביה אינו כרוך בעלייה במשקל. תופעות הלואי של התרופה מועטות ונדירות יחסית (מעט בחילה, כאב בטן, נזלת, במקרים נדירים מאד- דלקת לבלב). לגבי השאלה על האינסולין- תלוי איזה אינסולין. אינסולין ארוך פעולה כלנטוס/לבמיר ניתנים ללא קשר לארוחות. אינסולין קצר פעולה- שניתן לפני האוכל- ניתן להזריק עם כל ארוחה. משך פעילותו עד 4 שעות אך בדרך כלל שעתיים. עלייה במינון האינסולין הקצר צריכה להיות לפני הארוחות ולא אחרי כ'תיקון'. תיקון והזרקת אינסולין קצר על בטן ריקה ולא לפני האוכל עלול לגרום לנפילת סוכר והיפוגליקמיה. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת המטפל בך בנושא זה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול