אי איזון למרות חיבור לסנסור

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/11/2010 | 22:02 | מאת: תקווה

שלום רב בני חולה סכרת נעורים מזה 10 שנים, לא מאוזן A1C אחרון 8.6 למרות שהוא מחובר מזה מספר חודשים מחובר למד רציף נויגטור של מדיקל גפן. יש לי הרגשה שה A1C הגבוהה יחסית למרות חיבורו לסנסור נובע מכך שהוא תיכנת את המכשיר שרק שהוא מגיע לערך של 250 מתחיל להתריע האם זאת הסיבה שהוא בכלל מגיע לערך זה , והאם במידה והוא יתכנת את הסנסור שמקסימום שהמכשיר מגיע לערך של 200 הוא כבר צריך להתריע, וכל כמה זמן לדעתכם צריך להחליף סנסור, והאם החלפת סנסור אחת לשבעה ימים פוגעת בחוסר הדיוק. אודה לתשובתכם

שלום תקווה השימוש בסנסור דורש התערבות ותגובה לקריאותיו. ללא ספק ניתן לכוונו שיתריע בערכים נמוכים יותר, אך מעבר לערכי הקיצון, חשוב להשתמש בו לאורך היום בכדי להעריך את מינון האינסולין שצריך להזריק לפני ארוחות, רמת הסוכר לאחר האוכל ושינויי הסוכר לאורך היום. חיבור לסנסור יכל להוביל לירידה משמעותית בA1C רק במקרה שהחולה משתמש בו ומגיב לקריאותיו. לגבי משך השימוש בחיישן- כל עד ומדידות החיישן דומות למדידות באצבע הוא עדיין עובד. משך פעולתו נקבע על ידי החברה אך ישנם חולים בהם הוא עובד זמן רב יותר, או פחות (זה תלוי גם בסוג העור וכד').

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול