שינוי תכנית כדורים לסכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

28/10/2010 | 23:45 | מאת: שלמה

שלום ד"ר אני חולה סוכרתי מזה 10 שנים,לאחר אוטם בלב בעבר הייתי מקבל כדורים לאיזון סכרת לפי הפרוט הבא: בוקר 1 נובנורום 1 מ"ג+ מטפורמין צהריים 1 נובנורום 1 מ"ג שעה 16:00 1 מטופרמין ארוחת ערב 1 נובנורום 1 מ"ג +1 גלוקורייט חצי שעה אחרי הארוחה ,לפני שינה 1 מטופרמין. את הגלוקורייט הוסיפי לי לאחרונה בגגל שהייתי קם בבוקר עם ערכים קצת גבוהים, 150 , 180 . לאחר נטילת הגלוקורייט, התחלתי להתעורר עם ערכים של 120-130. A1C לפני חודש 7.1.(לפני תוספת של הגלוקורייט) באחרונה ביקרתי במרפאת סכרת בלין, והרופא שינה לי את התכנית הוריד לגמרי את הנובנורום והמליץ על כדור GANUET 50/1000 פעמיים ביום. השאלה שלי האם הכדור GANUET בלבד מספיק לי לאזן את עצמי כל היום והלילה או שהיתי צריך לקבל תוספת נוספת של כדורים. טרם התחלתי את התכנית החדשה, ואני מפחד שזה לא מספיק. דרך אגב אני מקבל גם כדור של לחץ דם אנלדקס 20מ"ג פעמים ביום. רופא המשפחה אומר שאני עושה שטות שאני מחליף את התכנית הקודמת.והמרשם החדש של הג'נואט לא יספיק. אודה לתשןבתך. שלמה

שלום שלמה מחקרים הראו שתרופות ממשפחת הגלוקורייט- הופכות לפחות יעילות עם הזמן. יתכן והדבר מעיד על כך שהן אינן משמרות את יכולת הלבלב להפריש אינסולין. בנוסף הן הגלוקורייט והן הנובונורם עלולות לגרום לעלייה במשקל. מכאן שנסיון החלפת הטיפול בחולה מאוזן, לטיפול בג'נואט- שאינו כרוך בהשמנה - אפשרי. עם זאת צריך לזכור שזהו נסיון. יתכן ויצליח אך יתכן ויכשל. לא ניתן לחזות מראש באיזה חולה המעבר מתרופה אחת לשנייה יועיל ובאיזה לא.

17/11/2010 | 13:05 | מאת: קרן

שלום אני חולת סוכרת סוג 2 מזה 10 שנים. לפני כחצי שנה התחלתי לקחת: מטפורמין 850 + אמריל 2 מ"ג בבוקר, ג'נוביה 100 בצהריים בערב מטפורמין 850. HBA1 היה 7.3 בבדיקה האחרונה. הרופא שלי המליץ לי לעבור לגנואט פעמיים ביום במקום מטפורמין + ג'נוביה או להוסיף מטפורמין לצהריים. מאחר ויש הבדל כספי משמעותי בין שתי האלטרנטיבות חשוב לי לדעת האם יש שינוי משמעותי מבחינה רפואית בין שתי האלטרנטיבות, המצדיק את ההבדל הכספי . תודה ויום נעים האם יש הב

29/10/2010 | 11:05 | מאת: שלמה

תודה לך ד"ר יקר נתת לי תשובה מקיפה וברורה לגבי החלפת תכנית הכדורים,אך שאלתי גם האם המינון שניתן לי לדעתך עונה על הדרישה ביחס למה שהייתי מקבל , המרשם החדש הוא 1 כדור גנואט 50/1000 בבוקר ו- 1 כדור בארות ערב. אודה לתשובתך

שלום שלמה לכל תרופה יש את המינון הייחודי שלה. לג'נואט יש בעצם מינון אחד מומלץ- שאותו אתה מקבל. לפעמים מוסיפים עליה גם כדור של גלוקופג' בצהריים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול