ריבוי תרופות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

24/10/2010 | 15:47 | מאת: חווה

האם אפשר לשלב בין ג'נוביה+גלוקופז'+לומימיר+נובורפיד? מתי מומלץ לקחת את הגנוביה? לפני האוכל או אחרי.והאם אפשר יחד עם התרופות שהזכרתי.

שלום חווה. ניתן לשלב בין תרופות אלו. השילוב היחיד שאינו נפוץ הוא בין ג'נוביה לנובורפיד- שניהם פעילים בעיקר בזמן האוכל ועלולים יחדיו להוביל להיפוגליקמיה. עם זאת לפעמים רופאי סוכרת ממליצים על שילוב זה בחולים מסוימים . אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך ולוודא את שילוב התרופות שניתן לך.

המשך- לגבי הג'נוביה, ניתן לקחת בכל זמן לאורך היום. משך פעולתו ארוך ואין חובה לקחת אותו עם הארוחות.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול