סוכרת הריון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

13/10/2010 | 11:22 | מאת: מצפה לטוב

לפני ההריון הערך של סוכר בצום- 103. בתחילת ההריון- 85. בהעמת סוכר של 100 גר' גלוקוז- בשבוע 28 יצאו ערכים גבוהים מאוד- כל הערכים היו פתולוגים גבוהים מאוד מטווח הנורמה. בבדיקה של HB1C היה ערך מקסימלי- 6.1%. עכשיו כבר כ- 3 שבועות אחרי הבדיקה- אני מאוזנת עם דיאטה ואינסולין הומולוג מיקס 25 - בהזרקה של 18 יח' בבוקר ו-32 בערב. אני יודעת שאחרי ההריון בודקים אם הסוכרת תשאר או תעלם. אני גם יודעת שבכל מקרה יש סיכון לחלות בסוכרת בעתיד אבל בכל זאת המתח הזה הורג אותי. האם מניסיון שלך כרופא- העובדה שאני נזקקת למנות כאלה גבוהות של אנסולין מראה שההריון הזה גרם להתפרצות או שיש עדיין סיכוי שהסוכרת תעלם אחרי ההריון??? האם ירידה במשקל אחרי ההריון יכולה לבטל את הסיכון הזה לגמרי? מה הסיכונים בהזרקת כמויות כאלה של אנסולין ובכלל מה המינון המקסימלי שמותר לשימוש בלי לפגוע בגוף? יש משהו גם מאוד מוזר בזה שהרופאים בד"כ אומרים שהאנסולין לא מזיק ואפילו יכול להועיל לשמירת הלבלב ובכל זאת שומרים את הטיפול בו בסכרת מסוג 2 בד"כ לסוף - אולי אתה תוכל להסביר לי מה הסיבה?

שלום לשאלותייך א. מינון האינסולין בו את משתמשת אינו מנבא בהכרח את אופי מחלתך לאחר הלידה. יתכן ולא תהיה לך סוכרת ויתכן ובמידה ותהיה, לא תזדקקי לטיפול באינסולין. המינון נקבע לפי צרכי הגוף המוכתבים ממדדים רבים (תנגודת לאינסולין ועד) ולא רק רמת תפקוד הלבלב באותו שלב. ב. הטיפול באינסולין עלול להיות כרוך בעלייה במשקל. תכשירים מסוימים יותר מאחרים. מסיבה זו מעדיפים בדרך כלל לתת טיפול בתכשירים הכרוכים בירידה במשקל קודם לכן. מאידך לא פעם ניתן לתת טיפול באינסולין בזאלי חדיש- הגורם לפחות השמנה כבר כתרופת קו שני או שלישי. לדעתי הוא אינו נשמר לסוף אלא מוסף לטיפול כשצריכים אותו וכשיתרונותיו עולים על חסרונותיו בטיפול בחולה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול