שימוש בלנטוס

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

20/09/2010 | 16:16 | מאת: סוכרתית חדשה

אני בת 35 והתגלה אצלי סכרת גבולית(6.7 ) עם ירידה במשקל הרופאה החליטה לתת לי לנטוס פעם ביום למרות שע"פ הבדיקות אני עדיין מייצרת אינסולין אולם ברמה נמוכה יחסית . האם השימוש באינסולין לא יעודד את הלבלב שלי להפסיק לייצר לגמרי אינסולין ? האם לא עדיף להתחיל עם כדורים?

שלום 'סוכרתית חדשה' השימוש באינסולין לא יפגע בתפקוד הלבלב שלך. מחקרים שהתפרסמו לאחרונה מראים דווקא שטיפול באינסולין עם הופעת המחלה , לתקופה מוגבלת, כרוך באיזון טוב יותר ללא טיפול בהמשך. מכאן שיתכן והטיפול באינסולין מאפשר ללבלב 'להתאושש' ואולי אף משפר את תפקודו בהמשך.

20/09/2010 | 17:22 | מאת: סוכרתית חדשה

תודה על התשובה. זו אכן היתה הגדרה של הרופאה . היא רוצה לתת ללבלב שלי "לנוח " קצת . השאלה היא האם מנוחה של הלבלב. לא תיצור בעיות בהמשך . בנוסף לא ברור לי מדוע היא החליטה על אינסולין ולא ניסתה לפני כדורים . ע"פ ההגדרה שלה אני לא מתאימה לכדורים בגלל משקלי הנמוך (40 קילו ). האם כדאי לי לקבל חוות דעת שנייה או שזה טיפול מקובל לסכרת בגיל צעיר. עדיין לא הגיעה תשובה איזה סוג סכרת זו אולי ע"פ ההורים שלי זה נראה כמו סוג 2 .

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול