אינסולין והתמכרות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

20/09/2010 | 15:22 | מאת: ציון

נישאלתי על ידי גולשת בפורום התמכרויות האם סכרתי שמזריק אינסולין יכול להתמכר אליו ? כלומר האם יש תהלחיך סבילות ועליה במינון תודה על המענה

שלום ציון אין 'התמכרות' לאינסולין. מינון האינסולין הוא מינון 'אישי' הנקבע על פי סגנון החיים, צרכי הגוף, התנגודת הבסיסית לאינסולין וסוג וכמות האוכל. עלייה במינון במהלך טיפול עלולה להגרם ממצבי חולי חריפים וחולפים, משינוי בתנגודת לאינסולין בשל השמנה (תהליך זה מוגבל ואינו מתדרדר בדרך כלל) או מירידה בתפקוד הלבלב בשל התקדמות מחלת הסוכרת (תהליך זה קיים בסוכרת מסוג 1 בתחילת המחלה וביציאה משלב 'ירח הדבש').

21/09/2010 | 10:10 | מאת: ציון

תודה לד"ר אלדור על המענהנ המועיל והמהיר חג שמח מציון

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול