איזון קבוע

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

01/08/2010 | 12:43 | מאת: שרונה

חשוב לי לדעת אם אחרי שאני מתחילה איזון באינסולין מסוים (במקרה שלי הוא לנטוס) ואני מתחילה לראות שיפור ברמות סוכר ומתחילה להרגיש את אווירת האיזון יכול להיות שעוד יהיו 'נפילות' באיזון אם אשמור על הכל בדיוק כמו עכשיו או שיש סיכוי שאצליח להיות מאוזנת לאורך תקופה עכשיו?

שלום שרונה הרושם הוא שהטיפול באינסולין משפר את איזון הסוכרת שלך. בעתיד, יציאה מאיזון עלולה להגרם מאי הקפדה על הדיאטה ועלייה במשקל, שינוי בפעילות הגופנית, תהליך דלקתי כלשהו (משפעת ועד עששת) ועד. ישנן תרופות לסוכרת בהן האיזון אינו נשמר לאורך זמן (כגון גליבטיק ודומיה). מאידך, תרופות אחרות משפיעות על איזון הסוכר לאורך זמן רב (במחקרים עד 4 שנים- אבנדיה, מטפורמין, בייטה וכנראה שגם אינסולין. ) מטרת הטיפול המודרני בסוכרת אינה רק להוריד את הסוכר אלא להוריד את הסוכר לאורך זמן. בטוחני שבהתווית הטיפול שניתן לך, שיקול זה נלקח בחשבון.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול