האם אינסולין מונע ירידה במשקל?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

14/07/2010 | 21:01 | מאת: עינב

שלום, אני סובלת מעודף משקל כל חיי. לאחרונה התחלתי תכנית של "גמילה" מאכילה כפייתית. במסגרת התכנית כמובן שגם שיניתי את הרגלי האכילה שלי ואת תכיפות האכילה. אני חולת סכרת נעורים מגיל 4 ומטופלת בלנטוס. שמתי לב שלמרות השינוים בהרגלי האכילה שלי (תפריט מאוזן ובריא. ממש לא דיאטת רצח) לא מתרחש שינוי במשקל גופי. האם האינסולין מונע ממני לרדת במשקל? האם הורדת המינון תעזור? מה לעשות?

15/07/2010 | 12:48 | מאת: חיים

אינסולין לא מונע לרדת במשקל, לאינסולין הספיציפי אין השפעה על המשקל. האם התיעצת עם דיאטנית לאחרונה? אני חושבת שכדאי לפנות לדיאטנית טובה שתעבור על התפריט ותיעץ לך בנושא

שלום עינב וחיים הטיפול באינסולין בכלל כרוך לפעמים בעלייה במשקל, כל תכשיר במידה שונה. עם זאת בחולי סוכרת מסוג 1 האינסולין נחוץ בכדי לחיות. בכל מקרה אין תחליף לדיאטה דלת קלוריות בכדי לרדת במשקל. ירידה בכמות הקלוריות הנכנסות (באוכל) ועלייה בכמות הקלוריות היוצאות (בפעילות גופנית) תגרום תמיד לירידה במשקל.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול