הצילו - סוכרת בהכחשה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/06/2010 | 23:25 | מאת: ירדן

שלום רב. אמא שלי בת 70 חולה בסוכרת, כל הנסיונות לההסביר לה שניתן להתמודד עם המחלה אך ורק ע"י תזונה נכונה,כשלו. היא הפסיקה את השימוש בכדורים בטענה שגורמים לה לגירודים בגוף היא אוכלת בעיקר פירות ובצקים. מה עושים? היא הולכת ו"גוועת" לי מול העיניים ואני לא יודעת מה עושים. האם זריקת אינסולין יומית יכולה לפתור את הבעיה? תודה

17/06/2010 | 14:51 | מאת: דורית

אני רוצה לחזק אותך ולהגיד שאת יכולה להתיעץ עם הרופא שלה, אחיות מתי פעם אחרונה היא הייתה אצל רופא ? יכול להיות שזריקה יומית יכולה לעזור השאלה אם שאלת אותה זה משהו שבהחלט יכול לעזור אבל היא צריכה גם לזכור לאכול נכון

שלום דורית וירדן אכן הדרך הלא נכונה להתמודד עם סוכרת היא לא להתמודד. הסיבוכים הנוראים בסוף מגיעים. אני ממליץ לאימך לפנות למרפאת הסוכרת של הקופה. במרפאות הגדולות יש בדרך כלל, צוות רב תחומי הכולל רופאים, אחיות סוכרת, דיאטניות, רופאי עיניים. בחלק מהמרפאות עובדים גם עובדים סוציאלים ופסיכולוגים. כך שהצוות כולו מוכוון לעזור לאימך להתמודד טוב יותר עם המחלה. כחלק מההתמודדות, התאמת הטיפול הרפואי לצרכיה ויכולותיה חשוב לא פחות. במידה והתרופות לא התאימו לה ניתן להחליפן. בסוף לכל חולה יש את ה'נוסחא' הנכונה לטיפול במחלתו- המבוססת לא רק על מדדים קליניים אלא גם על מידת היענותו והתאמתו לטיפול.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול