עליה בסוכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/05/2010 | 14:08 | מאת: עדי

מזה כעשר שנים יש לי סכרת בסוף 2003 עברתי אירוע מוחי קל ומאז אני שומרת מאוד על האיזון אבל משנת 2005 אני משתמשת באינסולים לנטוס ואינסולי קצר נובה רפיד במשך היום אחרי כל ארוחה עד לפני מספר חודשים הסוכר שלי היה מאוזן להפליא כ 5.8 a1c בשנה האחרונה אני עולה ל 6 ויותר הגעתי בחודש האחרון ל7 המגמה היא עליה איך אני יכולה להוריד המינון הרופא שלי אומר שהלואי שכל המטופלים היום במצב שלי אבל אני מאוד מוגאגת מזה שזה עולה אני עושה מעט פעילות גופנית ובהחלט שומרת על התזונה אני לא רוצה להעלות כל כמות האינסולים של הלנטוס שאני לוחקת האם ישנה דרך להוריד תודה ושבת שלום עדי

שלום עדי עלייה בערך הסוכר בדם בהדרגה מופיעה בסוכרת מסוג 2 עם השנים. ניתן להאט עלייה זאת באיזון סוכר הדוק. סיבות נוספות לעלייה בערך הסוכר היא מצבי חולי שונים (שפעת, סינוסיטיס, בעיות בבלוטת התריס ואפילו עששת בשיניים עלולה לגרום לעלייה בערך הסוכר). מכאן שכאשר חולה מאוזן מתחיל 'להתדרדר', יש מקום לעשות ברור קצר לחיפוש תהליכי מחלה חדשים . דרכים להוריד את מינון האינסולין הדרוש קיימות וביניהן- פעילות גופנית, דיאטה, שילוב אינסולין עם תרופות המעלות את רגישות הגוף לו (לדוגמא מטפורמין וכד'). אני ממליץ לך שוב להיוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי העלייה ההדרגתית בA1C.

07/06/2010 | 23:05 | מאת: עדי

תודה על תשובתך אכן הופנתי לבדיקת דופלר צוארי ונמצא כי יש בעיה בבלוטת התריס אני שנה אחרי ניתוח של הוצאת כיס מרה האם יש לזה קשר או שזה קשור לסכרת עד שאראה את הרופא עדין לא קיבלתי תשובות אבל נאמר לי שזה כלום יכול להיות בגלל גיל אני בת 59 מה הטיפול לכך תודה ויום נעים עדי

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול