ביאטה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

13/05/2010 | 07:38 | מאת: אלי

שלום ד"ר, אני מקבל אינסולין קצר 3 פעמים ביום ואינסולין ארוך 2 פעמים ביום כעת הרופא הוסיף לי ביאטה. כך שנוספו לי שתי זריקות.האם זה מספר סביר לאינסולינים? והאם הביאטה גורמת לסחיטת הלבלב ולפגיעה בו?והאם יש להזריק שעה לפני האוכל? איך אפשר לשמור על זמנים כל החיים ,לא יכול לחיות נורמלי,כל היום סביב הזרקות,שעות אכילה וכו,תודה רבה לתשובתך.

14/05/2010 | 10:37 | מאת: רחל

אני מניחה שאם אתה מקבל 2 זריקות של לנטוס ביום אתה כנראה משתמש בלבמיר, אפשר לצמצם את הזריקות במעבר ללנטוס שאותו מזריקים פעם ביום עד כמה שאני יודעת את הביאטה אי אפשר להזריק אם הלבלב אינו מפריש אינסולין ולכן כנראה גורם לסחיטה

שלום אלי ורחל. השימוש בביטה ואינסולין עדיין לא מאושר באופן רשמי אך נפוץ בקרב רופאי הסוכרת. בייטה אינו אינסולין- הוא גורם ללבלב להפריש אינסולין (אך אינו 'סוחט' אותו). בנוסף הוא מוריד את ייצור הסוכר בכבד, מאט את ספיגת הסוכר מהקיבה לאחר האוכל ומוריד תאבון. מכאן שיש לו יתרונות נוספים ודרכי פעולה אחרות מאינסולין. בטוחני שמומחה הוא זה שרשם לך את השילוב הזה במטרה להינות מיתרונות הבייטה בשילוב עם עצמת הטיפול באינסולין. מאידך מדובר באמת בכמות גדולה של זריקות ביום - במידה והדבר בלתי נסבל בעיניך אני ממליץ לך להיוועץ בשנית ברופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול