טיפול במיקס אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

10/05/2010 | 14:31 | מאת: צילי

שלום, קראתי את המחקר שהצביע על עדיפות של שימוש באינסולין בזאלי על מיקסים , האם עלי לשנות את הטיפול שלי ? מה זה אינסולין בזאלי האם הכוונה ללנטוס ? כיצד עלי לפעול ?

11/05/2010 | 14:41 | מאת: עומר

אכן, לנטוס הוא אינסולין בזאלי. אני שוקל אם לבקש לעבור אליו תוכלי לפרט על המחקר - במה בדיוק יש עדיפות עם בזאלי?

שלום צילי ועומר. אכן לאחרונה פורסם מחקר שהדגים שבטיפול באינסולין בחולי סוכרת מסוג 2, האינסולין הבזאלי כטיפול ראשון היה כרוך באיזון סוכר דומה (ואולי עדיף) אך בפחות עלייה במשקל בהשוואה למיקס. בנוסף הטיפול בו יציב יותר וכרוך בפחות ארועי היפוגליקמיה. בין התכשירים הבזאלים השונים ניתן למצוא את הNPH (הישן יחסית), לנטוס ולבמיר.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול