חוסר איזון קבוע גם אחרי טיפול באינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

31/03/2010 | 18:38 | מאת: אלי זמיר

אני לוקה בסוכרת 11 שנים. המצב החמיר פתאום לאחרונה לאחר שינוי במינון תרופות. לקחתי 2 ג'ינואט 50/1000 ליום + נורמלול ותחילה השתנה לטובה במשך 5 ימים בלבד לאחר אירוע טראומתי קצר שבינתיים חלף פרץ הסוכר למימדים שלא היו קודם : 235 בבוקר ועד ל 315 התחלתי בטיפול אינסולין לוימיר פעם בערב 8 יחידות כל 24 שעות והתוצאות אף הורעו (230 עד 280 מידי בוקר) צהריים 4 שעות ללא אוכל 240 מה לעשות עם האינסולין שצריך לפתור את הבעיה??

שלום אלי זמיר אכן ערכי סוכר עלולים לקפוץ בעקבות אירועם טראומתיים. במצבך, נשמע שאיזון הדוק של הסוכר עם אינסולין , עשוי להועיל. עם זאת נשמע שמינון האינסולין אותו אתה נוטל, נמוך יחסית. היתרון באינסולין הוא שזו תרופה נטולת מינון . מינון האינסולין נקבע לפי צרכי החולה. המלצתי היא להיוועץ בשנית ברופא הסוכרת שלך ולשקול עלייה במינון האינסולין ו/או החלפתו או הוספת אינסולין קצר פעולה. כל אלו צריכים להיעשות במעקב הדוק של רופא סוכרת בקופת חולים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול