אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/03/2010 | 10:59 | מאת: יוני

כיצד פועל אינסולין ארוך האם הוא הבחירה הראשונה לחולי סוכרת נעורים מה ההבדל בין אינסולין לנטוס ואינסולין לבמר?

04/03/2010 | 12:38 | מאת: פז

זה תלוי בחולה אבל בדרך כלל אינסולין ארוך מתאים לחולי סוכרת נעורים. ההבדל העיקרי בין שני סוגי האינסולין הללו הוא שאת הלנטוס מזריקים פעם אחת ביום ולבמר פעמיים ביום

שלום יוני ופז אינסולין ארוך הוא אינסולין שמשך פעולתו שעות ארוכות ורמת האינסולין המושגת בדם נמוכה יחסית. הוא נכלל כחלק מתכנית הטיפול בחולי סוכרת מסוג 1= סוכרת נעורים. לגבי הבדלים בין לבמיר ללנטוס- לנטוס ניתן פעם ביום ולבמיר ניתן לתת פעם או פעמים ביום- לפי הצורך. בנוסף יתכן שיחידה אחת של לנטוס פעילה יותר מיחידה אחת של לבמיר. מכאן שמי שזקוק להרבה יחידות ביום 'יהנה' יותר מלנטוס. לעומת זאת מי שזקוק למעט יחידות ומושפע מכל יחידה- יתכן ולבמיר יקל עליו את האיזון. פרט לכך ההבדלים בינהם קטנים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול