שיניים וסכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/03/2010 | 05:34 | מאת: משה

אני חולה בסכרת סוג 1, מטופל ע"י אינסולין נוברפיד במשאבה. בנוסף מקבל כדורים שונים למערכת העצבים והקיבה. האם ניתן לקשר בין מחלת הסכרת לבעיית שיניים וחניכיים? תודה

שלום משה סוכרת עלולה לגרום לבעית שיניים וחניכיים, כפי שהיא כרוכה בעלייה בשכיחות זיהומים בכל הגוף. מאידך, בעיית שיניים פעילה עלולה לגרום ליציאה מאיזון (כפי שכל מחלה זיהומית עלולה לגרום). הדרך להתמודד עם זה היא הן לאזן את סוכר הדם והן להיות במעקב הדוק של רופא שיניים בכדי לטפל בסיבוכים אלו.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול