זריקה במקום אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/02/2010 | 16:42 | מאת: אריה

שלום לך ד"ר אלדור, אני לוקח אינסולין פעם ביום לפני השינה. שמעתי לאחרונה על זריקה שמקבלים פעם בשבוע והיא משמשת במקום אינסולין. היא דם לא כלולה בסל התרופות. אמרו לי ששמה הוא "באיטה". שאלתי היא האם אתה מכיר זריקה זו? אפשר לדעת עליה יותר פרטים? אשמח מאוד אם תחזיר לי תשובה בהקדם. בתודה מראש, אריה

שלום אריה בייטה וויקטוזה הן תרופות חדשות ממשפחת הGLP1. תרופות אלו גורמות בעיקר לירידת סוכר לאחר האוכל (ויקטוזה מורידה גם סוכר בצום אך בצורה יעילה פחות מאינסולין). הן ניתנות בזריקה תת עורית- בייטה- פעמיים ביום וויקטוזה פעם ביום. בעתיד יתכן וישווקו תרופות ממשפחה זו הניתנות בזריקה שבועית או חודשית. לתרופות אלו יתרון בכך שהן גורמות בחלק מהחולים גם לירידה במשקל. עם זאת, בשונה מאינסולין, לא כל חולה מגיב להן באותה צורה ובחלק מהחולים הן אינן יעילות כלל. מכאן שהן אינן מחליפות את האינסולין הבזאלי הניתן לפני השינה (ומוריד בצורה יעילה את הסוכר בצום) אלא משלימות את הטיפול בו. לאחרונה הן נכנסו לסל התרופות אך עם הגבלות מרובות.

07/02/2010 | 15:31 | מאת: יעקב

ממה שאני יודע התרופות לא גורמות להרבה ירידה במשקל רק קילו עד 2. בנוסף, כתבת שבניגוד לאינסולין , לא כולם מגיבים טוב לתרופות הללו למה כוונתך?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול