שימוש בלבימיר והשמנה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

17/01/2010 | 14:03 | מאת: ש.כ

אני סוכרתית סוג 2 לפני 8 חודשים התחלתי להשתמש באינסולין מסוג לבמיר ומאז עליתי כ 8 ק"גאני נמצאת בשקל של 106 היום] למרות שאני מאוד משתדלת לא לצרוך מעבר לרצוי [אני צריכה לציין שבעת הריוני קיבלתי אינסולית שגרם לי לעליה של 40 ק"ג [לעומת עליה של 8 - 12 ק"ג בהריונות קודמים ללא אינסולין] התזונה שלי מתבססת יותר על פחמימה מאשר על חלבון [בכל ארוחה יש סוג פחמימה לבקשת הדיאטנית]האם יש תזונה מועדפת בצריכת אינסולין או איך להשתלט על הסחרור הנוראי

17/01/2010 | 19:42 | מאת: ג'ון דו

אינסולין ארוך לא אמור להיות נטרלי על המשקל? אני קורא פה על אינסולין ארוך ומבין שדווקא זה לא תופעת לוואי נפוצה או שזה רק באינסולין לנטוס?

שלום ש.כ. וג'ון דו. אינסולין בזאלי אנלוגי- כמו לבמיר ולנטוס, בדרך כלל אינם גורמים לעלייה משמעותית במשקל (2-3קג'). עם זאת כל חולה מגיב שונה לתרופות שונות ולפעמים חולים עולים יותר גם עם סוג האינסולין הזה. יחסית לתכשירי אינסולין אחרים, הבזאלים האנלוגים פחות משמינים. לגבי דיאטה- יתכן וכדאי לך לנסות דיאטה דלת פחממות דווקא. אין דיאטה אחת המומלצת דווקא לטיפול באינסולין.עם זאת, כשאוכלים פחממות, לפעמים צריך להזריק יותר אינסולין. כ'כ יש מקום לשקול שילוב של טיפול באינקרטינים. כדאי לך להוועץ בנושא עם רופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול