משאבת אנסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

28/12/2009 | 11:07 | מאת: אלי

שלום רב אני אלי בן 46 מבקש לדעת למי מיועד משאבת אנסולין כיום אני מזריק לצערי אנסולין והאים לא מסוכן להשתמש עם זה והאם קופות חולים בטוח משתתף בתודה מראש אלי .

שלום אלי משאבות אינסולין מיועדות למי שמשתמש באינסולין כתרופה העיקרית לאיזון סוכר הדם ובמספר רב של זריקות ביום. בדרך כלל מדובר בחולים עם סוכרת מסוג 1 (נעורים) הנזקקים למינוני אינסולין נמוכים אך במספר זריקות רב לאורך היום (עם כל ארוחה). המשאבה המודרנית מסופקת לחולי סוכרת מסוג 1 על ידי קופות החולים ונחשבת לטיפול יעיל ובטוח לאיזון סוכר. עקרון פעולת המשאבה הוא הזלפת אינסולין במינון נמוך לאורך היום בכדי לספק את הרמה הבסיסית. בזמן ארוחות החולה מוסיף אינסולין במנות תוך לחיצה על כפתור במשאבה. האינסולין נכנס דרך צינורית שבקצהה מחט דקיקה היושבת בתוך העור. את המחט מחליפים כל 3 ימים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול