סכרת !!! תודה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

20/12/2009 | 07:07 | מאת: מייקל

שלום אני בחור בן 52 סובל כ6 שנים בסכרת עד לפני חצי שנה היה לי רק כדורים! היום אני מזריק מיקס 30-70 כאשר אני קם יום עם 90 ויום עם 210 או יותר מה אני צריך לעשות תודה ויום טוב

23/12/2009 | 22:24 | מאת: מיי קל

ערב טוב ד"ר רועי אני מזריק מיקס30=70 אני קם בבוקר יום אחד 90 או 165 עם אותו אוכל אני מאוד לחוץ מי המצב יש חישוב ליחידות אינסולין או יותר נכון אך אפשר לחשב נכון את רמת האינסולין שאני מזריק תודה

שלום מייקל האינסולין אותו אתה מזריק מכיל הן מרכיב קצר פעולה והן מרכיב ארוך פעולה. עם זאת האינסולין הארוך הוא מהדור הישן - הNPH המתאפיין בספיגה לא אחידה מיום ליום ובשיא פעילות כעבור 4-6 שעות. זה עלול להסביר את התופעה שאתה מתאר- יתכן והדבר נובע מפעילות לא אמינה של האינסולין או מארועי היפוגליקמיה ליליים הגורמים לתגובה ביתר של הגוף לקראת הבוקר. אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא סוכרת. ניתן לשקול את החלפת המיקס באינסולין בזאלי מהדור החדש יותר בנוסף לזריקה קצרה לפני הארוחה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול