מה ההבדל בין אינסולין לנטוס ולבימיר ?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

17/12/2009 | 15:13 | מאת: רוני

דוקטור שלום מה ההבדל בין אינסולין לנטוס ולבימיר ?

שלום רוני. אין הבדלים גדולים בין לנטוס ללבמיר. שניהם נחשבים לאינסולין מסוג בזאלי אנאלוגי . הלנטוס ניתן פעם ביום ואת הלבמיר (על פי הוראות היצרן) ניתן לתת פעם או פעמיים ביום (לפי הצורך). הרושם מהקליניקה וממס' מחקרים שפורסמו הוא שיחידה אחת של לבמיר מעט חלשה יותר מלנטוס. מכאן שיתכן והוא מתאים יותר בחולים הזקוקים למינונים נמוכים יותר של אינסולין- (אך זה לא חדש משמעי). שני התכשירים מצוינים והבחירה ביניהם נעשית בדרך כלל על ידי הרופא המטפל (רופא סוכרת או רופא משפחה) ולאחר התאמת המינון הנכון לחולה.

20/12/2009 | 12:15 | מאת: קטיה

ציינת שלנטוס מוזרק פעם אחת ביום לעומת לבימיר שמוזרק לפעמים פעמיים ביום האם לא עדיף זריקה אחת ביום כדי לצמצם את הפגיעה באיכות החיים?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול