שאלה לרופא-הבדלים בין אינסולינים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

07/12/2009 | 11:17 | מאת: עדה

שלום דילגת על שאלת המשך שלי בנוגע להבדלים בין האינסולינים לבמיר ולנטוס תודה

שלום עדה ההבדלים בין לנטוס ולבמיר קטנים יחסית. לגבי השמנה יתכן ולבמיר משמין פחות- אך זה לא חד משמעי. יתכן ויחידה אחת של לנטוס ' חזקה' יותר מיחידה אחת של לבמיר - גם זה לא חד משמעי. מבחינת המלצות היצרן- לבמיר ניתן לתת פעם או פעמיים ביום ולנטוס פעם ביום מכאן שבהתאם לחולה אני בדרך כלל בוחר את סוג האינסולין- חולה שיזדקק למעט יחידות- אולי יהנה יותר מלבמיר. חולה שיזדקק ליותר יחידות או כיסוי לאורך יותר שעות ביממה- לנטוס. לגבי ההשמנה ברוב החולים לא רואים הבדל משמעותי (בתנאי שהם שומרים על דיאטה).

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול