כיצד להזריק אינסולין ולא להשמין??

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/12/2009 | 15:24 | מאת: עדה

האם זה אפשרי יש דבר כזה בכלל? הרופא המליץ לי על אינסולין ארוך ככה הוא קרא לו אנ יסכרת סוג 2 עם עודף משקל האם האינסולין הזה יכול להתאים לי ולא אשמין? המון תודה

שלום עדה מבין תכישירי האינסולין הקיימים- האינסולין הארוך החדשים יותר (לנטוס,לבמיר) גורמים לפחות השמנה (או בכלל לא - בחולים מסוימים). לא ניתן לצפות מראש כמה ישמין חולה תחת טיפול בתכשירים אלו ועל כן יש לעקוב אחר המשקל עם תחילת הטיפול. בנוסף ניתן לשלב טיפול זה בדיאטה ובתכשירים התורמים לירידה במשקל - לדוגמא מטפורמין. אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא הסוכרת שלך.

06/12/2009 | 11:20 | מאת: עדה

תודה על התשובה אם ככה יש לי שני אפשרויות של לנטוס ולבמיר לפי מה נקבע איזה ? מה ההבדלים בינהם? תודה מראש

06/12/2009 | 11:39 | מאת: ציפי

אבל אם מזריקים לנטוס נגיד ושומרים על דיאטה או לפחות תזונה נכונה (לא לאכול דברים שעלולים להזיק) אז המשקל לא יעלה לא?

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול