תזונה בסוכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

25/11/2009 | 09:29 | מאת: מיכל

אני מטופלת באינסולין לנטוס וכרגע אני מאוזנת והכל נפלא. אני גם עושה כושר ומנסה כמה שיותר לשמור. השאלה היא אם מדי פעם כן מותר לי לאכול קצת מתוק ולפנק את עצמי?

26/11/2009 | 17:56 | מאת: יהודה

קודם כל טוב לשמוע על הצלחת האיזון שלך דבר שני, מותר מתוק אנחנו לא רובוטים אבל כדאי למצוא מתוקים פחות מזיקים ולבדוק את רמות הסוכר

שלום יהודה ומיכל. ההגבלה התזונתית החשובה ביותר בסוכרת מסוג 2 היא דיאטה לירידה במשקל. כל עד ומגמת הירידה במשקל או שמירה על משקל נמוך נשמרת, לחטאים ארעיים אין השפעה משמעותית (כמובן במידה והם לא תכופים מדי). בסוכרת מסוג 1 - אני ממליץ לחולים להכיר את גופם. אכילת מוצרים המכילים סוכר תגרום לסוכר הדם לעלות ולכן הם יזדקקו ליותר אינסולין. בכל חולה התגובה מעט שונה. גם כאן - אכילה מופרזת של מתוקים תוביל להשמנה. המלצה נוספת שאני נותן לחולים שלי היא- אם אתם חייבים לאכול את העוגה, לעשות זאת עם בגדי התעמלות ולצאת לפעילות גופנית מיד אחרי. זה 'ינטרל' חלק מההשפעה ה'רעה' של אכילת הפחממות הפשוטות.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול