"נפילות"

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

16/11/2009 | 20:28 | מאת: קרן

אני סובלת מילדות מ"נפילות" סוכר (הייתי ילדה רזה ובריאה). בהריונות, בהעמסת סוכר קיבלתי ערך ראשון גבוה מאוד (בהריון ראשון 230, בהריון שני 180), אך השני נורמאלי (90) והשלישי נמוך מאוד (30). בהריון השני כבר התייחסו לזה כסכרת הריונית. אחרי הריונות סוכר בצום הוא סביב 90, אך ה"נפילות" עדיין קיימות מידי פעם (התחושה מאוד דומה למה שהרגשתי כשהערך היה 30 בהריון). מה זה אומר? מה יכולות להיות סיבות להיפו פרט לסכרת? האם יש לך מחשבות מה יכול להסביר פרופיל כזה? תודה!

שלום קרן ישנן מספר סיבות נדירות לנפילות סוכר ללא טיפול בסוכרת. על פניו נשמע שאת סובלת מנטייה לסוכרת והנפילות מבטאות תגובה ביתר של הגוף לארוחות עשירות בפחממות פשוטות. סיבה נדירה הרבה יותר היא גידול בלבלב המפריש אינסולין- אך זה לא נשמע כך לפי התאור שלך. ניתן לפעמים לנסות להפחית בפחממות פשוטות בארוחות ולהוסיף סיבים, חלבון ושומן - כך ספיגת הסוכר איטית יותר ותגובת הגוף בהפרשת אינסולין מתונה יותר. אני ממליץ לך להוועץ באנדוקרינולוג בנושא ולשקול המשך ברור מרפאתי.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול