האם אני בסכנה לסוכרת?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/11/2009 | 21:17 | מאת: אירית

לאחרונה החלטתי לעשות דיאטה, בפיקוח דיאטנית. אני רווקה, ללא ילדים, בת 41.5, גובה 165, 81.5 ק"ג. רמת הסוכר שלי בדם 97 (צריכה להיות בין 70-110). רמות הכולסטרול והטריגליצרידים שלי גבוהות.זוללת הרבה שוקולד מדי יום. הדיאטנית נתנה לי דיאטה עשירה בירקות ובלחם והחלטנו שאפחית את צריכת השוקולד לחטיף אחד של 92 קלוריות ביום, ובצהריים חזה עוף לא מטוגן, במקום שניצל. לאחר שבועיים שבהם לקחתי סימבסטטין כמעט כל יום, ופעלתי בהתאם להנחיות הדיאטנית הגעתי למשקל של 80 ק"ג וביצעתי בדיקת דם. בדיקת הדם לא כללה את הכולסטרול והטריגליצרידים. רמת הסוכר ירדה ל-80. שאלותיי: 1. האם מדובר ברמה נורמלית ובירידה בקצב נורמלי? 2. אם אמשיך בדיאטה - האם רמת הסוכר בדם עלולה להמשיך לרדת? 3. אם רמת הסוכר תמשיך לרדת - האם המשמעות היא שאני למעשה סוכרתית? 4. מה אני צריכה לעשות כדי שרמת הסוכר לא תמשיך לרדת? תודה

שלום אירית. רמת הסוכר בדם שלך ירדה כיוון שהתחלת בדיאטה. זה תקין לחלוטין. במידה ותמשיכי בדיאטה רמת הסוכר לא תוסיף לרדת עד הרבה- ובנוסף היא משתנה מעט מיום ליום. משמעות הדבר הוא שאינך סוכרתית ובעקבות הדיאטה הפחתת את הסיכון שלך לחלות בסוכרת. דיאטה בשילוב עם פעילות גופנית- הן התרופות היעילות ביותר להורדת סוכר הדם ולמניעה וטיפול בסוכרת מסוג 2.

19/11/2009 | 09:48 | מאת: אירית

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול