שאלה לגבי ירידות סוכר פתאומיות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/11/2009 | 12:56 | מאת: דיאנה

לפני כשנתיים ביצעתי בדיקת סוכר במכון סכרת והתוצאה היתה 39.7. הרופאה אמרה שאמנם איני חולת סכרת אך קרובה לזה ועלי להזהר.כבר באותו יום-שעה בערך לאחר הבדיקה(לא אכלתי דבר אחרי הבדיקה),חשתי חולשה נוראה וכמעט איבדתי את ההכרה-מזל שהייתי בסיפריה והספרנית נתנה לי פרי ווופלים וכך התאוששתי. בעבר,מאז ילדותי,היו לי מדי פעם נפילות כאלה ומתוך אינסטינקט אכלתי מיד בלי לקשר זאת לבעית סוכר. מעולם לא היתה לי בעית סוכר בבדיקות. לפני כארבע שנים אירע לי פריצת דיסק שכאבה מאד ושלושה חודשים לא יכולתי להתנהל כרגיל. ואז חשתי עייפות רבה(עליתי 10 קילו) וערכתי בדיקות ונראה שחליתי בסוכרת כי הסוכר הגיע גם ל135. הרופא החליט שאני חולת סכרת. הורדתי חזרה את המשקל והתחלתי לאכול בריא וכל המדדים היו נפלאים ולכן בצעתי את המסת הסוכר ונתקבלה התוצאה שכתבתי למעלה. אז מה יש לי??????? אני כן חשה כמו חולת סכרת למרות שאיני עונה להגדרה. הירידות הנ"ל מפחידות ומעייפות ואני מאד פוחדת.עזור לי בבקשה

שלום דיאנה לא ברורים לי ערכי העמסת הסוכר שלך, (מתי נמדד 39, מה עם שאר המדידות-HbA1c וכד') אך לפי הסיפור נשמע שאובחנת כסובלת ממחלת הסוכרת. יתכן וכרגע את מאוזנת עם דיאטה ופעילות גופנית בלבד אך אין הדבר אומר שהמחלה נעלמה. באופיה, מחלת הסוכרת מתדרדרת ועם השנים ערכי הסוכר מטפסים ועולים. ניתן לעצור את התהליך בעזרת הקפדה על דיאטה,פעילות גופנית ותרופות מסוימות. עם זאת עדיין צריך להיות במעקב, לטפל גם בלחץ הדם ובשומני הדם. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך בנושא ולהקפיד על מעקב אצלו לפחות כל 3-6 חודשים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול