אינסולינים מודרנים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/11/2009 | 12:01 | מאת: פיל

ד"ר לויט משיב"א מספר בכתבתו על אינסולינים חדשים אשר מקטינים את תופעת ההיפו.אשמח לשמוע על אותם אינסולינים . ואת דעתך בנושא. אני משתמש כ-5 שנים באינסולין ומנסה להיות מעורב בחידושים אבל לא שמעתי על מוצר כזה אנא ממך חדש לי משהו.מודה מראש.

שלום פיל מדובר בעיקר באינסולין מהדור החדש- האינסולין הבזאלי החדשים - לנטוס ולבמיר- להם פרופיל אינסולין יציב יותר לאחר הזרקה ( ללא עלייה וירידת אינסולין בדם). תכונה זו מאפשרת לתכנן טוב יותר את הטיפול באינסולין ללא סיכון להיפו כ6-8 שעות לאחר ההזרקה (בניגוד לNPH מהדור הישן). בנוסף האנלוגים קצרי הפעולה גם הם מורידים את שכיחות ההיפו כיוון שמשך פעולתם קצר יותר ומכאן צמוד יותר לארוחות.

18/11/2009 | 16:00 | מאת: פילון

לצערי לא הבנתי אתהכתוב בסוגריים[ללא עליה וירידת אינסולין] מה זה אומר? האם לאחר ההזרקה תהה רמת אינסולין קבוע! אולמרות פעילויות שונות לאחר ההזרקה לא תההעליה וירידה ברמת האינסולין בדם.אני מחובר למשאבה עם נובו ראפיד. האם האינסולין הנ"ל מתאים למשאבה?אני הכרתי אותם עם מזרקים! תודה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול