תרופה חדשה לסכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

13/11/2009 | 12:53 | מאת: אהוד אבירן

שמעתי ביום שישי בבוקר את ד"ר שטרן מבילינסון בטלויזיה והוא ציין תדופה חדשה לחוליסכרת שמשתמשים בכדורים. מה שמה?

שלום אהוד אבירן לאחרונה יצאו לשוק תרופות מסוג האינקרטינים. כיום ניתן להשיג 2 תכשירים מקבוצה זו- בייטה וויקטוזה- הם ניתנים בזריקה וגורמים גם לירידה מסוימת במשקל בנוסף קיים כדור חדש הנקרא ג'נוביה ( ובימים אלו מצטרפים אליו תכשירים נוספים מקבוצה זו) השייך למשפחת מעכבי האנזים DPP4. הוא אינו גורם לירידה במשקל.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול