לנטוס ו NNPH

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

09/11/2009 | 12:00 | מאת: מבולבלת

האם לנטוס נחשב "חדיש" יותר ויעיל יור מבחינת כמות ההיפויים והגורם להשמנה? האם יש מגמה היום של להחיליף את הNPH בלנטוס אורך טווח? תודה

10/11/2009 | 16:16 | מאת: לירן

לעומת NPH אינסולין לנטוס אכן יעיל יותר מבחינת מניעת היפויים ולא משפיע על המשקל לNPH יש פעילות שיא שגורמת להשמנה ולנטוס שהוא אינסולין ארוך לא גורם להשמנה מפני שאינו גורם לשיאים

שלום לירן וה'מבולבלת' אכן האנלוגים הבזאלים החדישים-לנטוס ולבמיר, נחשבים לחדישים יותר, אמינים יותר, גורמים לפחות ארועי היפו ולפחות השמנה לעומת הNPH. לעטים הם עלולים לגרום להשמנה אך בדרך כלל פחות מתכשיר הNPH. בנוסף , משך פעילותם ארוכה מזו של הNPH במינונים גבוהים. המגמה היום היא אכן להעביר את החולים לטיפול באנלוגים הבזלים החדישים ולא להתחיל טיפול בNPH.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול