אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/11/2009 | 12:40 | מאת: אריה

שלום לך ד"ר רועי אלדור, שמעתי בתוכנית בריאות בטלוויזיה על איזושהי זריקה לייצוב הגוף לחולי סכרת במקום הזרקת אינסולין. ידוע לך על זריקה כזו? מכיר? אם כן...מהי? אשמח מאוד לקבל תגובה, בתודה רבה, אריה .ג.

05/11/2009 | 17:30 | מאת: נועם

ממה שאני הבנתי זה לא בא במקום אינסולין רגיל

שלום אריה ונועם הזריקה המדוברת היא אנלוג של הורמון הGLP1. היא הוכחה כיעילה רק בסוכרת מסוג 2- בחולים המסוגלים לייצר אינסולין בעצמם. היא מהווה נדבך נוסף ויעיל במגוון התרופות לטיפול בסוכרת. יתרונותיה הן שהיא אינה גורמת להשמנה (ולרוב גורמת לירידה במשקל) בנוסף להשפעתה באיזון הסוכר. חסרונה העיקרי כרגע הוא מחירה הגבוה ועובדת היותה תרופה חדשה יחסית.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול