GLP-1 -

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

25/10/2009 | 17:22 | מאת: מלי

שלום לד"ר רועי אלדור בתשובתך לדניאלה ב-4/10/2009 אתה מציין כיהתרופה GLP1 מיועדת לחולי סוכרת מסוג 2 ו"למסוגלים לייצר אנסולין בעצמם". מה הכוונה ? בעלי חולה סוכרת המון שנים וכיום מקבל לנטוס אולם עד כה הוא עדיין לא מאוזן למרות שהרופא האנדוקרינולוד שלו טוען שזו תרופה מאוד טובה, למרות כל הסיפורים שהיו לאחרונה בנושא זה בארץ ובעולם.הוא עושה היפוהים וגם לפעמים הסוכר גבוהה - ללא שום סיבה ברורה. שומר על דיאטה מאוד קפדנית ולמרות הכל הוא לא ממש מאוזן. ה- A1C שלו 7.8 וזה לא טוב לדעתנו ולדעת הרופאים שלו. בשידור שהיה לאחרונה בטלויזיה עם פרופ' רז גילינו את התרופה החדשה GLP1 וזה עורר את סקרנותנו - אולי זה דווקא יעזור לבעלי, קראתי את התשובה שלך לדניאלה בה אתה מציין כי במקרים מסויימים היא גורמת לתופעות קשות - אבל קודם אשמח להבין מה פירוש "חולה המייצר אינסולין בעצמו", בשפה פשוטה. אשמח לקבל הבהרה לשאלתי - בברכה והמון תודה - מלי

שלום מלי תרופות ה'GLP1' - הכוונה לאנלוגים של הורמון בשם זה, פועלות במספר מנגנונים בכדי להוריד את רמת הסוכר בדם. הם גורמים ללבלב להפריש יותר אינסולין הם מפחיתים את הפרשת הגלוקגון - הורמון הגורם לייצור סוכר בכבד ובכך מעלה את רמות הסוכר בדם הם מפחיתים בתאבון ומאטים את ריקון הקיבה. מכאן שהשפעתם עשויה להיטיב עם חלק גדול מחולי הסוכרת מסוג 2 (במעקב רופא סוכרת כמובן). במקור הם אינם מיועדים לחולי סוכרת מסוג 1 בהם נהרס הלבלב לחלוטין ואינו מסוגל לייצר כלל אינסולין , אך ייתכן ובעתיד יוכח שלא כך הדבר. אני ממליץ לך להוועץ ברופא סוכרת לגבי מתן תרופה מסוג זה לבעלך- יתכן והוא מתאים לטיפול זה.

23/11/2009 | 08:48 | מאת: מלי

לד"ר רועי אלדור שלום רב תודה על התשובה לשאלתי הקודמת. הרופא האנדוקרינוג של בעלי ממליץ לו לקבל - בנוסף ללנטוס שהוא מקבל בבוקר (מקבל רק פעם אחת ביום- 22 יח') גם כדור 1 של ג'נוביה 50 מ"ג לפני ארוחת הבוקר. (ז"א שהוא יקבל את כל הטיפול לסוכרת בבוקר. זאת מאחר וטרם הושגה יציבות ברמות הסוכר שלו - ה-A1C שלו עדיין 7.8 למרות שהוא שומר על תזונה נכונה ורמות הסוכר לפני ארוחת הערב גבוהות. בבוקר בצום ולפני ארוחת צהריים זה פחות או יותר סביר. מה דעתך בנושא, הרופא אמר לי שמקובל לתת ג'נוביה רק לחולים שלא מקבלים זריקות אנסולין. אני מאוד מבולבלת וחוששת שמה רמות הסוכר תרדנה מדי, מאחר ולמעשה יוצא שהוא יקבל אל כל הטיפול בבוקר, ואז עלולים להיות לו חלילה התקפי היפו - זה מאוד מפחיד ! אשמח מאוד לקבל את דעתך/תגובתך בנושא ועל כך אני מודה לך מראש. יישר כוח והמשך יום טוב מלי

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול