האפידרה משפיעה לשעתיים ירידה והנובורפיד וההומולוק

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

24/10/2009 | 18:42 | מאת: ר

ד''ר שלום האם יתכן שהאפידרה משפיעה לשעתיים ירידה ... וההומולוק ונובורפיד משפיעים עד 4 שעות שזה המון כי אם מזריקים מהירים מסיימים לאכול נהיה שוב היפו כל הארבע שעות הם מורידים המון. ......האפידרה היה מצוין לבת שלי ידענו שאחרי שעתיים מההזרקה הוא כבר לא מוריד לה בקצב מפחיד ולא ידוע . ............1.. האם כדאי לחזור לאפידרה לנסות אותו שוב ולראות האם השקעים שנהיו לה ברגליים בעור באמת נהיו מהאפידרה .??????? מה דעתך????????? אין עוד אינסולינים מהירי טווך שמורידים רק לשעתיים מהאוכל ומונעים היפו וחרדות. ?

שלום ר כאמור האפידרה, הומלוג ונובורפיד פועלים בצורה דומה. עם זאת חלק מהחולים יגיבו לתכשיר אחד בשונה מהתכשירים האחרים ולא ניתן לחזות זאת מראש. המלצתי היא שתוועץ ברופא סוכרת במרפאה. ניתן לשקול לחזור לאפידרה ולהקפיד על טכניקת הזרקה נכונה יותר או להעביר את הזריקות למקום אחר. כל זאת חייב להעשות במעקב רופא סוכרת. כמו כן ניתן לשקול מעבר לטיפול במשאבת אינסולין- שם השליטה ברמות האינסולין לאורך הזמן לפעמים טובה יותר.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול