בדיקת ha1c

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/10/2009 | 23:27 | מאת: שביט

ד"ר שלום שומעת מספר גרסאות על המצב התקני של ממוצע ההמוגלובין בסוכר -מכסימום 6 או 7 . מהי באמת האחוז הסביר של בדיקה זו (מדד עליון) תודה.

שלום שביט בביולוגיה אין 'קוים אדומים' ברורים. הסיכון לסיבוכי המחלה מתחיל כבר מHBA1C נמוך יותר מ6% אך הוא עולה בצורה משמעותית כלל שעולים בA1C ומתרחקים מ7%. המלצות האיגודים בעולם היא בין 7 ל6.5. המלצתי האישית היא לקבוע יעד ההולם את המטופל. בחלקם אתעקש על ערך נמוך יותר ובחלקם אוותר. זה תלוי במחלות הרקע, בתרופות וכד'.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול