כדורים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

09/10/2009 | 03:51 | מאת: דודו

אני בן 55 ,עד לפני כשנה רמת הסוכר שלי הייתה בסביבות 90-100 בבוקר והמוגלובין 5.9 בשנה האחרונה השמנתי . בדיקה שעשיתי היום לאחר צום נדהמתי לראות שרמת הסוכר שלי 149 . השאלה שלי היא האם כדאי לקחת כדורים-גלוקומין , או להמתין ולראות מה יקרה אחרי הדייאטה אותה התחלתי החודש.(עדיין לא היתי אצל הרופא) במילים אחרות ,אם אני לוקח כדורים ,האם זה הפיך ? האם ניתן להפסיק אותם לאחר הורדה במשקל ? תודה

שלום דודו המלצת האיגוד האמריקאי והאירופאי לסוכרת היא להתחיל כדורים מיד עם גילוי המחלה. אין הדבר אומר שלא ניתן להפסיק את הטיפול בהם בהמשך- במיוחד בחולה המשנה את אורח חייו, מתחיל בדיאטה מתונה ופעילות גופנית יומית. לא פעם הפסקתי טיפול בתרופות בחולים שהצליחו לרזות ושינו את אורח חייהם. בנוסף - גלוקומין כדור מצוין- לאחרונה יצאו מספר עבודות מחקריות שהראו כי יתכן ומעבר לתכונותיו הטובות בהורדת סוכר הוא גם מוריד מצבי דלקת כללית בגוף ומפחית את הסיכון לסרטן.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול