האם זה הזמן לעבור לאינסולין???

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

08/10/2009 | 10:42 | מאת: זאב

שלום ד"ר, אני בן 57 מאובחן כסוכרתי מס' שנים, מטופל בגלוקופז'3 ביום,מקפיד על דיאטה של דיאטנית, מזה מס' חודשים הסוכרת "משתוללת", להלן מס' ערכים: בדיקה בצום 160-200 ויותר, ושלא בצום 300 ולפעמים יותר, חלבונים בשתן מעל 500, A1C 9.1-10.5,ומאוד מתקשה בהליכה (דופלר ו-EMG בימים הקרובים), האם זה הזמן לעבור לאינסולין???

שלום זאב ללא ספק נשמע שצריך להוסיף תכשיר נוסף להורדת סוכר מעבר לגלוקופז' (ואולי גם לאזן את לחץ הדם בצורה הדוקה יותר). בשלב זה קיימות מספר אפשרויות ובינהן אינסולין. בין התכשירים הקיימים- האינסולין הכי יעיל כיוון שניתן להעלות את מינונו לפי הצורך עד להגעה לערכי מטרה ברמת סוכר הדם. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי השינוי בטיפול. העדפתי האישית במצבך היא בהחלט להוסיף טיפול באינסולין בזאלי חדש להורדת סוכר הצום, או נסיון טיפולי בבייטה לפני כן. שוב אני ממליץ לך להוועץ בנושא עם רופא הסוכרת שלך.

11/10/2009 | 12:42 | מאת: עידית

כשהערכים שלי השתוללו והסוכרת הייתה בחוסר שליטה למרות הכדורים העבירו אותי ללנטוס תוך הסברים על סחיטת הלבלב אז כדאי להתיעץ עם רופא וכנראה לעבור לאינסולין

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול