ג'י.אל.פי 1

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/10/2009 | 07:50 | מאת: דניאלה

בתכנית המפחידה שהיתה בשבוע שעבר בטלביזיה, דיבר פרופ' איתמר רז על תרופה חדשה בשם הנ"ל. האם התרופה נמצאת בסל?לאיזה סוג סוכרת היא מתאימה?והאם כל האנדוקרינולוגים יודעים עליה? אם היא כל כך טובה מדוע לא הוצעה לי למשל עד היום?

שלום דניאלה תרופות הGLP1 אינן מצויות בסל עדיין. הן מיועדות לחולי סוכרת מסוג 2 המסוגלים לייצר אינסולין בעצמם. התרופה טובה אך עדיין יקרה ומלווה בחלק מהחלוים בתופעות לוואי של בחילה והקאות. התרופות קיימות כבר תקופת מה בבתי המרקחת ולהערכתי כל האנדוקרינולוגים ורוב רופאי המשפחה שמעו עליהן.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול