שאלה לגבי אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/09/2009 | 17:46 | מאת: ליעד

במשך חודשים אחרונים אני מזריקה לבמר אבל שמתי לב למשהו שמאוד מפריע לי, לבמר אמור להיות אינסולין ארוך אך אני מוצאת את עצמי מזריקה אינסולין פעמיים ביום במקום פעם אחת. מאוד מפריע לי במיוחד כשהבנתי שלנטוס מאזן למשך יום שלם ומזריקים אותו רק פעם אחת האם ניתן לעבור ללנטוס בגלל הסיבה הזאת?

שלום ליעד על פי הוראות היצרן של לבמיר, ניתן להזריקו פעם ביום או פעמיים. זה תלוי בתגובה החולה לאינסולין, במינון התרופה ובנוחות. מאידך אכן לנטוס מזריקים רק פעם אחת. עם זאת בחולים מסוימים לומיר מתאים יותר מלנטוס ובאחרים ההיפך. המלצתי היא להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי החלפת הטיפול. יתכן ויש לו שיקולים המנחים אותו בכך שרשם לך לובמיר או שיתכן והוא יחשוב שניתן להחליף לך את הטיפול בזריקה חד יומית של לנטוס.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול