תרופה בפיתוח

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

14/09/2009 | 06:29 | מאת: איתמר

דר, האם יש פיתוחים חדשים של תרופות לסוכרת סוג 2 ? עד כמה שידוע לי הפיתוח האחרון הוא הג'נוביה. אשמח אם תיתן לי סריקה קצרה של הטכנולוגיות החדשות של תרופות לסוכרת סוג 2 תודה

שלום איתמר אמנם בפורום זה קצרה היריעה והרשת מלאה בעדכונים בתחום (המכוונים גם לחולים). ובכל זאת פיתוחים קרובים של תרופות 1. תרופות העובדות במנגנון דומה לבייטה- אך ניתנות בזריקה חד יומית או לעתים נדירות יותר- תרופות כאלו אושרו לאחרונה במדינות מסוימות ואחרות נמצאות בשלבי מחקר אחרונים 2. מתחרים לג'נוביה- מנגנון פעולה דומה אך יתכן ויעילות יותר בהורדת ערכי הסוכר 3. תרופות העובדות במנגנונים אחרים לחלוטין- מנגנון כלייתי להוריד את רמות הסוכר דרך השתנת סוכר 4. תרופות הפועלות במנגנונים מרכזיים לדיכוי התאבון ו/או הורדת רמות הסוכר. ככלל , לאור היותה מגיפה כלל עולמית, הדחף בקרב חברות התרופות לייצר תכשירים חדשים עצום. אני משער שהשנים הבאות תומנות בחובן תהפוכות רבות בטיפול התרופתי בסוכרת מסוג 2.

17/09/2009 | 10:05 | מאת: גלי

אחת התרופות הפועלות במנגנון דומה לג'נוביה ועשויה לתת יעילות גבוהה יותר היא גלבוס (וילדגליפטין). התרופה רשומה בארץ וניתנת בהנחה בקופ"ח לאומית ומאוחדת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול