פחמימות להיפו

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/09/2009 | 09:12 | מאת: דניאלה

שלום לך ד"ר אלדור, כשיש היפו נאמר לאכול משהו מתוק ולהוסיף פחמימה. מה הכוונה לפחמימה האם לחם רגיל ?או אפשר לחם קל במינון של פחמימה אחת? יום טוב.

שלום דניאלה הכוונה לפחממה כמו לחם שתספג לאורך זמן לאחר שמנת הסוכר הראשונית תפסיק להשפיע. לחם קל בדרך כלל עשיר בסיבים ולכן הפחממות שבו נספגות לאט יותר. לגבי העדפתו על לחם לבן- זה תלוי בתגובת החולה להיפו, בעומק ההיפו וכד'. ניתן להשתמש בלחם קל במקרים מסוימים, אך רצוי לוודא שרמת הסוכר לא יורדת שנית ולראות שהוא אכן 'עושה את העבודה'. בסוף כל חולה שונה מאחר, בחלק זה יעיל ובחלק לא.

05/09/2009 | 09:37 | מאת: דניאלה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול