אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

19/08/2009 | 18:00 | מאת: בר

שלום, רופאת המשפחה ממליצה להתחיל בהזרקת אינסולין, נוטלת תרופות למעלה מ-5 שנים, גלוקופז' נובונורם, ועוד, בבדיקה האחרונה של A1C הערכים היו מעל 8 . האם ממולץ לקחת אינסולין בזאלי, ואם כן להפסיק ליטול כדורים? או חייבים לשלב בין שניהם. למותר לציין שמדי יום עוסקת בפעילות ספורטיבית, או שחיה או צעידה. תודה על תשובתך.

20/08/2009 | 16:34 | מאת: מיקי

לדעתי אם הרופאה מציעה כדאי לשקול את האופציה ברצינות יש כיום אינסולינים בזאליים מצוינים כמו לנטוס ולבמחר שניתן לשלב אותם עם אינסולין קצר ולהפסיק את התרופות לחלוטין

שלום בר ומיקי הוספת אינסולין בזאלי לתרופות פומיות הוא נוהל מקובל. אינסולין בזאלי הוא תרופה מצוינת ולא פעם מוסיפים אותו לתרופות אחרות המשלימות את פעולתו. בהמלצות האיגוד הארופי והאמריקאי לסוכרת ניתן לשלב אינסולין בזאלי בטיפול כבר לאחר טיפול במטפורמין- זא' זו התרופה השניה להורדת סוכר אותה יקבל החולה. האינסולין הבזאלי החדישים, בטוחים יחסית ומלווים במעט תופעות לוואי. בהצלחה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול