רמות סוכר.

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/08/2009 | 04:26 | מאת: שירית

שלום, ברצוני לדעת מהן רמות הסוכר שצריכות להיות לחולה סוכרת באופן כללי וגם בצום ושעתיים אחרי? כשיש היפו איך אני יודעת מה לאכול שיהיו בו פחמימות שהסוכר יחזור לנורמה שלא אוכל יותר מדי עד שיעלה גבוה מדי.. מה החישוב של כמה פחמימות אני צריכה.

שלום שירית באופן כללי רמות הסוכר בצום צריכות להיות סביב 100 ושעתיים אחרי האוכל סביב 140 (או עד 180). זה תלוי בחולה, גילו, מחלות הרקע וכד'. בחולים מסוימים אשאף ל100 בצום ובאחרים גם 150 יספק. לגבי מה אוכלים בהיפו- פחממה פשוטה (דברים עם סוכר/דבש וכד') ופחממה מורכבת (כמו לחם וכד') לגבי הכמויות- זה תלוי בחולה ובתכשיר שגרם להיפו. הדרך לדעת היא למדוד את סוכר הדם וללמוד על גופך מה המינון הנכון. כך גם צריך להתבצע חישוב הפחממות באופן כללי. מומלץ לעשות זאת במעקב דיאטנית המטפלת בחולי סוכרת ורופא סוכרת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול