איזון קפדני ושמרני

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

26/07/2009 | 09:08 | מאת: אבי

שלום דר האם חולה סוכרת שמאוזן A1C לא יותר מ 6 חייב לפתח סיבוכי סכרת בטווח הארוך או שייתכן מצב שלא יהיו לו כלל סיבוכים ? תודה

שלום אבי איזון סוכר הדוק מוריד באופן משמעותי ביותר את הסיכון לסיבוכי המחלה. עם זאת חשוב להקפיד גם על איזון כולסטרול, לחץ דם ופעילות גופנית סדירה. הסיבוכים בסוכרת אינם "ודאיים". משמעות המחלה היא שהיא מעלה מאד את הסיכון לסיבוכים אלו אך לא כל חולה יפתח אותם. ישנם חולים שלעולם לא יפתחו אף סיבוך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול