האם ג'נוביה ובאייטה הן תרופות זהות?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

24/07/2009 | 09:31 | מאת: רות

האם הן שייכות לאותה משפחת תרופות? מה התפקיד של כל אחת מהן. ובמידה והן לא אותה תרופה למה מכוונת כל תרופה לחוד.

שלום רות ג'נוביה ובייטה אינן זהות. בייטה דומה להורמון הנקרא אינקרטין (או GLP1) המופרש מתאי המעי כשאוכלים. עם זאת היא שורדת בדם זמן רב יותר. ג'נוביה היא תרופה המעכבת את פירוק האינקרטין בדם דרך עיכוב האנזים המפרק אותו בדם. בייטה גורמת לאפקט השקול לרמות אינקרטין פי 20 מהנורמה וג'נוביה לרמות פי 3-4. האינקרטין משפיע על הגוף במספר דרכים- הוא מגרה את הלבלב להפריש אינסולין, מוריד את הפרשת הגלוקגון (ההורמון ה"הפוך" לאינסולין - שמשפיע על הכבד לייצר סוכר), הוא מוריד תאבון ומאט את ריקון הקיבה (כך שקיימת תחושת שובע מוקדמת) טיפול בביטה כרוך בירידה במשקל אך בתופעות לוואי של בחילה והקאות. ג'נוביה קלה יותר ללקיחה , אך היא אינה כרוכה בירידה במשקל ובדרך כלל אינה גורמת לבחילה וכד'.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול