A1c

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/07/2009 | 17:33 | מאת: רינה

שלום ברצוני לדעת האם יש גבולות שונים לבדיקה הנ"ל? יש האומרים שתוצאה של 7 היא תחילת הטיפול בסוכרת ויש הטוענים שגם ב 6 ומעלה יש להתייחס לטרום סוכר וכדאי להתחיל בטיפול בכדורים. והאם רצוי להסתמך רק על תוצאות בדיקה זו. רציתי לשמוע את דעתך. תודה

שלום רינה הA1C הוא המדד הטוב ביותר הקיים כיום למעקב אחר חולי הסוכרת. היעד הכללי שהוגדר על ידי ארגוני הסוכרת בעולם נע בין 7 ל6.5 אך זה משתנה בין חולים. ישנם חולים בהם אתחיל טיפול כבר ב6 וישנם כאלה שעבורם היעד יהיה סביב 8. זה תלוי במחלות הרקע של החולה, גילו, התרופות שהוא נוטל וכד'. ככלל מומלץ להוועץ בנושא זה ברופא הסוכרת שלך, שיבדוק אותך ויחליט מה יעד האיזון המיטבי אצלך. הערכים התקינים הם סביב 5 ולכן קיימת אסכולה של רופאי סוכרת בעולם הטוענים, שבחולים מסוימים - היעד הוא ערכי סוכר "תקינים". בנוסף לA1C מסתמכים על מדידות הסוכר באצבע בכדי להתאים באופן מיטיבי את הטיפול לחולה. בהצלחה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול