בדיקת פרוקטוזמין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

14/07/2009 | 17:37 | מאת: שלמה

בני עדיין במעקב להורדת הA1C הגבוהה שלו בבדיקת פרוקטוזמין של לפני שבועיים התוצאה יצאה 453 ובבדיקת פרוקטוזמין שביצע אחרי שבועיים ביום 13.7.09 התוצאה היא 405 , אני מבין שיש ירידה ,אך עדיין זה נשמע גבוהה, אודה לרופא באם יתן לי מדד תוצאה השווה לA1C' מיכוון שבאינטרנט רשום שהתוצאה שווה לA1C 10 האם זה נכון

שלום שלמה כפי שהסברתי בתשובה הקודמת, המדד למעקב הוא הA1C ולא פרוקטוזמין. בנוסף ניתן לערוך ממוצע של ערכי הסוכר לאורך היום. ממוצע זה בדרך כלל משקף את הA1C העתידי. עם זאת גם ממוצע זה לא מדויק ובמחקרים נמצא שהמדד המנבא בצורה המדויקת יותר את הסיכון לסיבוכים הוא הA1C. לכן אני ממליץ לדבוק בו. כפי שאמרתי לך אני כלל לא משתמש בפרוקטוזמין אלא בעיקר בממוצע סוכר ובבדיקות A1C חוזרות. נוסף על כך כיוון שהA1C משקף בעיקרו את החודש האחרון (זהו ממוצע לא שווה של החודשים האחרונים) ניתן לחזור עליו כבר אחרי חודש ולראות שיפור.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול